Autóipari képzések

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

018D - A problémamegoldás 8 diszciplínája (1 napos)

A program során a résztvevők megismerik az autóiparban elterjedt 8D problémamegoldó folyamatot, és az azt támogató technikákat, valamint egy 8D jelentés elkészítésének szempontjait. Az elvek elsajátítását esettanulmányok támogatják, melyeket részben az oktatóval közösen, részben 3-4 fős teamekbe szervezve a résztvevők önállóan oldanak meg.

028D - A problémamegoldás 8 diszciplínája (2 napos)

A kétnapos program során a résztvevők megismerik az autóiparban elterjedt 8D problémamegoldó folyamatot, és az azt támogató technikákat, valamint egy 8D jelentés elkészítésének szempontjait. Az elvek elsajátítását esettanulmányok támogatják, melyeket részben az oktatóval közösen, részben 3-4 fős teamekbe szervezve a résztvevők önállóan oldanak meg.

03Audi Q-Lastenheft

A Volkswagen csoport megköveteli beszállítóitól a Formel Q szabályozás alkalmazását, illetve ezek előírását az albeszállítók számára is. A képzés e követelményrendszerrel ismerteti meg a résztvevőket. Az Audi-beszállítókra ezen felül a fenti követelményekre épülő Audi Q-Lastenheft előírásai is érvényesek.

04Auditori Akadémia a VDA 6.3 szabvány alapján

Annak érdekében, hogy egy vállalat termékelőállítási folyamata vevői igényeknek megfelelően működön, szükség van olyan munkatársakra, akik ezen folyamatok megfelelőségét ellenőrzik auditok keretében. A folyamatauditokat jól képzett és gyakorlott auditorok tudják eredményesen és hatékonyan lebonyolítani. A vállalatok elemi érdeke, hogy az auditorok az auditori végzettség megszerzését követően minél hamarabb önállóan is képesek legyenek auditokat végezni. Ezen betanulási idő csökkentésében nyújt támogatást az „Auditorakadémia” képzéssorozatunk, mely a vonatkozó követelmények elsajátításán kívül rengeteg gyakorlati feladatot, esettanulmányok feldogozását, valamint egy olyan kommunikációs blokkot is tartalmaz, amely nem kizárólag az auditálás során alkalmazható ismereteket nyújt, hanem a napi munkavégézést is jótékonyan tudja támogatni. A színvonalas képzést jól képzett, sokéves auditori tapasztalattal rendelkező oktatók, illetve profi kommunikációs trénerek garantálják.

05Autóipari minőségtechnikák (CORE TOOLS – APQP/CP, PPAP, FMEA, SPC/MSA, 8D)

A termékelőállítási folyamat során alkalmazott korszerű minőségtechnikák lehetőséget adnak az alkalmazóknak a tevékenységek struktúrált, szervezett formában történő szakszerű elvégzésére, mely egy költséghatékony, eredmény- és célorientált munkavégzést tehet lehetővé. Ez a szemlélet a mai modern vállalatok sikeres működéséhez elengedhetetlen.

A Tequa International Kft. „Autóipari minőségtechnikák” kombinált képzése tartalmazza a minőségtervezés és szabályozási terv, a termék- és folyamatjóváhagyás (bemintázás), a potenciális hibamód- és hatáselemzés, a statisztikai folyamatszabályozás és mérőrendszer-elemzés, valamint a 8D problémamegoldás témaköröket.

06FMEA készítése APIS IQ-szoftver támogatásával- Control Plan és Flowchart modul

A termelő, fejlesztő vagy szolgáltató vállalatoknál elengedhetetlen, a folyamatos fejlesztés a reklamációk megelőzése és a költségek folyamatos csökkentése. Ennek fő feltétele a megfelelő kockátzatelemzés és megelőzés. Ez csak akkor működik, ha a termékkel és folyamatokkal kapcsolatos FMEA elemzéseket, valamint az azokkal összefüggő tevékenységeket megfelelő képzettségű munkatársak végzik, hogy a vállalat és partnerei számára is elfogadható, hatékony FMEA elemzések készüljenek.

Az FMEA készítése és felügyelete egyre összetetteb feladat, megjelent az új szabványkötet az AIAG & VDA FMEA kiadásában, új FMEA már csak ezen követelmények szerint készíthető. Erre kínál megoldást az APIS IQ-RM szoftver. Ehhez nyújt támogatást az „APIS IQ-SZOFTVER”, képzésünk amelyet az igényekhez alkalmazkodva modulrendszerben kínálunk.

A tanfolyamon a szoftver használatával együtt tanulják meg a résztvevők az FMEA készítését a legújabb követelmények szerint. Jelentkezzen még ma!

07FMEA Moderátor

Az FMEA alkalmazása (készítése, felülvizsgálata, aktualizálása) multidiszciplináris, vagyis többszempontú megközelítésen alapuló csapatmunka keretében történik. Ahhoz egy ilyen csapat munkája hatékony és sikeres legyen szükséges egy moderátor jelenléte és aktív közreműködése. A moderátor az a személy, aki kérdéseivel, kéréseivel, felszólításaival és útmutatásaival irányítja és mederben tartja a csoport tanácskozását, esetenként vitáját. Ezen tevékenységével hozzásegíti a csoportot, hogy ezt a komplex tevékenységet a lehető legrövidebb időn belül használható eredményt felmutatva tudja végezni.

08FMEA Módszertan és Moderátor

A három napos program során az első két napon a résztvevők megismerkednek az autóiparban általánosan alkalmazott hibamód- és hatáselemzés, az FMEA, elvével és annak módszerével. Mivel a módszer alkalmazása multidiszciplináris teammunka keretében történik, a harmadik napon a teammunka irányításának elveit és fogásait sajátítják el a hallgatók.

09Formel Q Konkret és Formel Q Fähigkeit

A Volkswagen csoport megköveteli beszállítóitól a Formel Q szabályozás alkalmazását, illetve ezek előírását az albeszállítók számára is. A képzés e követelményrendszerrel ismerteti meg a résztvevőket.

10Formel Q Neuigkeiten

A tanfolyam a Formel Q változásait veszi sorra.

A VW beszállítók az ajánlat adáskor, illetve a szerződések megkötéskor vállalják, hogy a Formel Q követelményekkel kapcsolatos ismereteiket napra készen tartják és azokat teljes mértékűen betartják.

A követelmények közül a Formel Q Konkret és a Formel Q Fähigkeit is változott 2015-ben, ami minden VW beszállítót és azok albeszállítóját is érinti! Tanfolyamunkon ezeket a változásokat ismerhetik meg a résztvevők.

11Formel-Q és AUDI Q-Lastenheft Neuigkeiten

A tanfolyam a Formel Q és az Audi Q-Lastenheft változásait veszi sorra.

A VW és Audi beszállítók az ajánlat adáskor illetve a szerződés megkötésekor vállalják, hogy a Formel-Q konkret és Audi Q-Lastenhet követelményekkel kapcsolatos ismereteket napra készen és teljes mértékűen betartják.

A követelmények közül a Formel Q konkret, Audi Q-Lastenheft és a Formel Q Fähigkeit is változott az elmúlt időszakban, ami minden VW és Audi beszállítót érint! Tanfolyamunkon ezeket a változásokat ismerhetik meg a résztvevők.

12IATF 16949:2016 Belső auditor

Úgy érzi, hogy a lefolytatott auditok nem hoznak megfelelő eredményeket, esetleg nem elég hatékonyak? Nincs elegendő képzett rendszerauditor vállalatuknál? Jelentkezzen, vagy küldje el munkatársait a TEQUA International Kft. IATF 16949:2016 belső rendszerauditori tanfolyamára, ahol elsajátíthatják azon kompetenciákat, ismereteket, amelyek alkalmassá teszik Önt és munkatársait a minőségirányítási rendszerauditok szakszerű, professzionális lebonyolítására. Ne feledje, az audit nem pusztán egy minőségügyi eszköz, hanem a vezetőket segíti a probléma pontos feltárásában, ami gyakran már a megoldás felét jelentheti!

13IATF 16949:2016 szabványértelmezés

Amennyiben vállalata az IATF 16949:2016 nemzetközi szabvány szerint tanúsított és meg szeretné érteni annak követelményeit, ha minőségirányítási rendszerépítéssel és rendszerfejlesztéssel foglalkozik, vagy csak érdeklődik a téma iránt, látogasson el képzésünkre, ahol közérthető módon, gyakorlati tapasztokkal és példákkal kiegészítve szerezheti meg azon tapasztalatokat, kompetenciákat, amelyek a szabvány alkalmazásához szükségesek.

14Méret-, forma- és helyzettűrések tanfolyam

Ha meg szeretné ismertni a gépészeti alkatrészek tűrésezésének jelölésrendszerét, értelmezését, meghatározásuk alapelveit válassza képzésünket. Az elméleti ismeretek mellett gyakorlati példákon keresztül ismerheti meg a tűrésezés komplex rendszerét és hatását a termék életciklusára.

15Mérőrendszer elemzés (MSA) - 1 napos

A képzésünk során megismertetjük a mérési folyamatot és a mérőrendszereket, valamint a mérőrendszerek hatását a folyamatokban fellépő szóródási jelenségre. A termék minőségtervezéséhez, gyártásához kapcsolódó metrológiai módszertan készségszintű elsajátítása a QS9000 MSA kézikönyv 4. kiadása (és a VDA 5 kapcsolódó fejezetei) alapján, az autóipari elvárások és lehetőségek megismerése.

Ha Önnek olyan ismeretekre van szüksége, amelyeket a napi munkájában eredményesen tud alkalmazni, akkor köztünk a helye! Sajátítsa el ezeket az ismereteket nagy vállalati tapasztalattal rendelkező trénereinktől, akik szemléletesen, gyakorlatias megközelítéssel adják át tudásukat és tapasztalataikat Önnek és munkatársainak!

16Mérőrendszer elemzés (MSA) - 2 napos

A képzésünk során megismertetjük a mérési folyamatot és a mérőrendszereket, valamint a mérőrendszerek hatása folyamatokban fellépő szóródási jelenségre.

A termék minőségtervezéséhez, gyártásához kapcsolódó metrológiai módszertan készségszintű elsajátítása a QS9000 MSA kézikönyv 4. kiadása (és a VDA 5 kapcsolódó fejezetei) alapján, az autóipari elvárások és lehetőségek megismerése.

Ha Önnek olyan ismeretekre van szüksége, amelyeket a napi munkájában eredményesen tud alkalmazni, akkor köztünk a helye! Sajátítsa el ezeket az ismereteket nagy vállalati tapasztalattal rendelkező trénereinktől, akik szemléletesen, gyakorlatias megközelítéssel adják át tudásukat és tapasztalataikat Önnek és munkatársainak!

17Minőségtervezés - VDA RGA (Új termékek érettségi szintjének biztosítása)

Azok a vállalatok, amelyek termékelőállítással foglalkoznak rendszeresen szembesülnek azzal, hogy egy új termék szériagyártásba való bevezetése nem egyszerű feladat. A határidők szorosak, a kapacitások behatároltak. Ahhoz, hogy az új, vagy módosított terméket megfelelő minőségben, mennyiségben és határidőre a vevő rendelkezésére tudják bocsátani, több szakterület összehangolt munkájára van szükség.

Ha a tervezési szakaszban a legnagyobb alapossággal járnak el, akkor a sorozatgyártás során kevesebb problémával, a nem megfelelőség költségeinek minimalizálásával lesznek képesek működni.

Amennyiben azt tapasztalja vállalatánál, hogy az új termékek bevezetési folyamatában akár határidő csúszások, akár más jellegű fennakadások vannak, esetleg a projektben történő együttműködésben zavarok lépnek fel, vagy a sorozatgyártás során váratlan zavarokat tapasztal, akkor itt a remek lehetőség, hogy ellátogasson képzésünkre és sajátítsa el a minőségtervezés VDA szerinti követelményeit!

18Minőségtervezés – APQP + VDA RGA (Új termékek érettségi szintjének biztostása)

Azok a vállalatok, amelyek termékelőállítással foglalkoznak rendszeresen szembesülnek azzal, hogy egy új termék szériagyártásba való bevezetése nem egyszerű feladat. A határidők szorosak, a kapacitások behatároltak. Ahhoz, hogy az új, vagy módosított terméket megfelelő minőségben, mennyiségben és határidőre a vevő rendelkezésére tudják bocsátani, több szakterület összehangolt munkájára van szükség.

Ha a tervezési szakaszban a legnagyobb alapossággal járnak el, akkor a sorozatgyártás során kevesebb problémával, a nem megfelelőség költségeinek minimalizálásával lesznek képesek működni.

Amennyiben azt tapasztalja vállalatánál, hogy az új termékek bevezetési folyamatában akár határidő csúszások, akár más jellegű fennakadások vannak, esetleg a projektben történő együttműködésben zavarok lépnek fel, vagy a sorozatgyártás során váratlan zavarokat tapasztal, akkor itt a remek lehetőség, hogy ellátogasson képzésünkre és elsajátítsa a minőségtervezés alapjait, és megismerje az alkalmazott módszereket mind az APQP, mind pedig a VDA szerint!

19Minőségtervezés – Formel Q Neuteile Integral

A Volkswagen csoport előírja beszállítóinak a VDA RGA kötetére épülő Formel Q Neuteile Integral alkalmazását a minőségtervezés során.

20Minőségtervezés és szabályozási terv- APQP/CP

Azok a vállalatok amelyek termékelőállítással foglalkoznak rendszeresen szembesülnek azzal, hogy egy új termék szériagyártásba való bevezetése nem egyszerű feladat. A határidők szorosak, a kapacitások behatároltak. Ahhoz, hogy az új, vagy módosított terméket megfelelő minőségben, mennyiségben és határidőre a vevő rendelkezésére tudják bocsátani, több szakterület összehangolt munkájára van szükség.

Ha a tervezési szakaszban a legnagyobb alapossággal járnak el, akkor a sorozatgyártás során kevesebb problémával, a nem megfelelőség költségeinek minimalizálásával lesznek képesek működni.

Amennyiben azt tapasztalja vállalatánál, hogy az új termékek bevezetési folyamatában akár határidő csúszások, akár más jellegű fennakadások vannak, esetleg a projektben történő együttműködésben zavarok lépnek fel, vagy a sorozatgyártás során váratlan zavarokat tapasztal, akkor itt a remek lehetőség, hogy ellátogasson képzésünkre és sajátítsa el a minőségtervezés APQP/CP szerinti követelményeit!

21PSCR – Termékintegritás: Termékbiztonság és termékmegfelelősség

A képzés középpontjában a VDA Termékintegritás kötetének előírásai, valamint a Volkswagen konszern termékbiztonsági megbízottra (PSB) vonatkozó követelményei állnak. A résztvevők számára világos lesz, hogy a termékek megfelelőségéért és biztonságosságáért mit tehetnek, és az elkövetett hibák milyen következményekkel járnak.

22SPC - Statisztikai folyamatirányítás (1 napos)

A 2 napos képzés során a hallgatók megismerkednek a szórás jelenségével és annak minőségre gyakorolt hatásával. Ismertetésre kerülnek az IATF 16949 és VDA szabványok vonatkozó követelményei és a speciális jellemzők ( SC,CC) fogalma. Az SPC alapelvének ismertetése után a tanfolyam tárgyalja a legfontosabb méréses és minősítéses kártyák alkalmazási körét, azok számításait és a teljesítőképesség meghatározásának módját rövid- és hosszútávon (Cm, Cmk; Pp, Ppk; Cp, Cpk). A képzés során a bemutatott elveket gyakorlati példák segítségével közösen dolgozzuk fel.

23SPC - Statisztikai folyamatirányítás (2 napos)

A 2 napos képzés során a hallgatók megismerkednek a szórás jelenségével és annak minőségre gyakorolt hatásával. Ismertetésre kerülnek az IATF 16949 és VDA szabványok vonatkozó követelményei és a speciális jellemzők ( SC,CC) fogalma. Az SPC alapelvének ismertetése után a tanfolyam tárgyalja a legfontosabb méréses és minősítéses kártyák alkalmazási körét, azok számításait és a teljesítőképesség meghatározásának módját rövid- és hosszútávon (Cm, Cmk; Pp, Ppk; Cp, Cpk). A képzés során a bemutatott elveket gyakorlati példák segítségével közösen dolgozzuk fel.

24SPC - Statisztikai folyamatszabályozás és MSA - Mérőrendszerelemzés

Napjaink egyre szigorodó követelményei, ezzel együtt költségcsökkentési igényei a teljes ipari szektort új és új kihívások elé állítja. SPC modulunk megismerése, majd gyakorlati alkamazása lehetőséget nyújt a termelés során a nem várt események előrejelzésére, illetve akár az ellenőrzések számának csökkentésére.

Gyakran van vitája vevőjével és / vagy beszállítójával a termék megfelelőségét illetően? Szeretne megbizonyosodni, hogy az Ön által mért jellemző valóban megfelelő? MSA modulunk segít a mérőrendszer alkalmasságának megállapításában, illetve javításában.

25Termék- és folyamatjóváhagyás (Bemintázás) - PPAP

Amennyiben vállalatuknál termékgyártás, illetve -tervezés is történik, akkor elengedhetelen, hogy a szériaszállítást megelőzően a termék- és gyártási folyamat jóváhagyása időben, oly módon megtörténjen, hogy képesek legyenek vevőiket biztosítani arról, hogy a későbbi szériaszállítások során megfelelő minőségű terméket a megfelelő darabszámban a megadott határidőre képesek részükre rendelkezésre bocsátani.

Amennyiben vevője a PPAP szerinti termék- és gyártófolyamat-jóváhagyás módszertanát igényli és fontosnak tartja, hogy Ön illetve a tevékenységet végző kollégái ismerjék ezt, jöjjenek el képzésünkre!

26Termék- és folyamatjóváhagyás (bemintázás) PPF (VDA 2) alapján

Amennyiben vállalatuknál termékgyártás, illetve -tervezés is történik, akkor elengedhetelen, hogy a szériaszállítást megelőzően a termék- és gyártási folyamat jóváhagyása időben, oly módon megtörténjen, hogy képesek legyenek vevőiket biztosítani arról, hogy a későbbi szériaszállítások során megfelelő minőségű terméket a megfelelő darabszámban a megadott határidőre képesek részükre rendelkezésre bocsátani.

Ehhez elengedhetetlen, hogy a tevékenységet végző kollégák ismerjék a vevő által előírt módszert, ez esetben a VDA2-t.

27Termék- és folyamatjóváhagyás (bemintázás) – PPAP és PPF (VDA2) alapján

Amennyiben vállalatuknál termékgyártás, illetve -tervezés is történik, akkor elengedhetelen, hogy a szériaszállítást megelőzően a termék- és gyártási folyamat jóváhagyása időben, oly módon megtörténjen, hogy képesek legyenek vevőiket biztosítani arról, hogy a későbbi szériaszállítások során megfelelő minőségű terméket a megfelelő darabszámban a megadott határidőre képesek részükre rendelkezésre bocsátani.

Amennyiben vevője akár PPAP, akár PPF szerinti termék- és gyártófolyamat-jóváhagyás módszertanát igényli és fontosnak tartja, hogy Ön illetve a tevékenységet végző kollégái ismerjék ezt, jöjjenek el képzésünkre!

28VDA 6.1:2016 Belső Auditor

Vállalatának minőségirányítási rendszere VDA 6.1 szerint van tanúsítva? Úgy érzi esetleg, hogy a lefolytatott belső auditok nem hoznak megfelelő eredményeket, esetleg nem elég hatékonyak? Nincs elegendő képzett rendszerauditor vállalatuknál? Jelentkezzen, vagy küldje el munkatársait a TEQUA International Kft. VDA 6.1 szerinti belső rendszerauditori tanfolyamára, ahol elsajátíthatják azokat a kompetenciákat, ismereteket, amelyek alkalmassá teszik Önt és munkatársait a minőségirányi rendszerauditok szakszerű, professzionális lebonyolítására. Ne feledje, az audit nem pusztán egy minőségügyi eszköz, hanem a vezetőket segíti a probléma pontos feltárásában, ami gyakran már a megoldás felét jelentheti!

29VDA 6.1:2016 Szabványértelmezés

Vállalatának minőségirányítási rendszere VDA 6.1 szerint van tanúsítva? Fontosnak tartja, hogy Ön és munkatársai tisztában legyenek a minőségirányítás rendszerüket alapjait meghatározó követelményekkel?

Szeretné, ha munkatársai tisztában lennének azzal, hogy a belső, vevői és tanúsító auditorok mit, miért kérdeznek és mit adhatnak a kérdésekre válaszul? Jöjjön el, vagy küldje el munkatársait a Tequa International Kft. képzésére, várjuk szeretettel!

30VDA 6.2 Belső Auditor

Úgy érzi, hogy a lefolytatott auditok nem hoznak megfelelő eredményeket, esetleg nem elég hatékonyak? Nincs elegendő képzett rendszerauditor vállalatuknál? Jelentkezzen, vagy küldje el munkatársait a TEQUA International Kft. VDA 6.2 belső rendszerauditori tanfolyamára, ahol elsajátíthatják azon kompetenciákat, ismereteket, amelyek alkalmassá teszik Önt és munkatársait a minőségirányítási rendszerauditok szakszerű, professzionális lebonyolítására. Ne feledje, az audit nem pusztán egy minőségügyi eszköz, hanem a vezetőket segíti a probléma pontos feltárásában, ami gyakran már a megoldás felét jelentheti!

31VDA 6.2 Szabványértelmezés

Amennyiben vállalata a VDA 6.2 szabvány szerint tanúsított, és meg szeretné érteni annak követelményeit, ha minőségirányítási rendszerépítéssel és rendszerfejlesztéssel foglalkozik, vagy csak érdeklődik a téma iránt, látogasson el képzésünkre, ahol közérthető módon, gyakorlati tapasztokkal és példákkal kiegészítve szerezheti meg azokat a tapasztalatokat, kompetenciákat, amelyek a szabvány alkalmazásához szükségesek.

32VDA 6.3 Belső Folyamatauditor (gyártás)

Nincs képzett folyamatauditor vállalatuknál? Vagy úgy érzi, hogy a lefolytatott auditok nem hoznak megfelelő eredményt, esetleg nem elég hatékonyak? Jelentkezzen, vagy küldje el munkatársait a Tequa International Kft. VDA 6.3 belső folyamatauditori tanfolyamára, ahol elsajátíthatják azon kompetenciákat, ismereteket, amelyek alkalmassá teszik Önt és munkatársait a folyamatauditok szakszerű lebonyolítására.

33VDA 6.3 Belső Folyamatauditor (szolgáltatás)

Nincs képzett folyamatauditor vállalatuknál? Vagy úgy érzi, hogy a lefolytatott auditok nem hoznak megfelelő eredményt, esetleg nem elég hatékonyak? Jelentkezzen, vagy küldje el munkatársait a Tequa International Kft. VDA 6.3 belső folyamatauditori tanfolyamára, ahol elsajátíthatják azon kompetenciákat, ismereteket, amelyek alkalmassá teszik Önt és munkatársait a folyamatauditok szakszerű lebonyolítására.

34VDA 6.3 Beszállítói Folyamatauditor (gyártás)

Nincs képzett folyamatauditor vállalatuknál, aki a beszállítói bázist auditálná? Vagy úgy érzi, hogy a lefolytatott auditok nem hoznak megfelelő eredményt, esetleg nem elég hatékonyak? Amennyiben vevői követelményként nem jelenik meg a beszállítói auditorokra vonatkozón a VDA6.3 auditori kártya szükségessége, akkor jelentkezzen, vagy küldje el munkatársait a Tequa International Kft. VDA 6.3 beszállítói folyamatauditori tanfolyamára, ahol elsajátíthatják azon kompetenciákat, ismereteket, amelyek alkalmassá teszik Önt és munkatársait ezen folyamat auditok szakszerű lebonyolítására.

35VDA 6.3 szabványértelmezés (gyártás)

Volt már részese vállalatuknál akár belső, vagy vevői auditnak? Nem igazán tudta, hogy milyen elvárásoknak, követelményeknek kell megfelelnie? Nincs tisztában vele, hogy mit mért kérdeznek? Szeretne ezekre felkészülni, illetve a végzett tevékenységét oly módon optimalizálni, hogy az a vevői követelményeknek is megfeleljen?

Jöjjön el hozzánk a VDA 6.3 szabványismertetés tanfolyamra még akkor is, ha nem végez auditokat! A részvétel nem követel előképzettséget!

36VDA 6.5 Termékauditor

A termékgyártással foglalkozó vállalatoknál elengedhetlen, hogy a termékeket minősítő auditorok megfelelő, vevői követelményekkel összhangban lévő képzettséggel, kompetenciával rendelkezzenek.

Azon felül, hogy ezek a munkatársak magas szinten ismerik az általuk ellenőrzött és minősített termékeket, a vevői követelményeket, elengedhetetlen, hogy a termékauditálási tevékenységgel, annak folyamatával is tisztában legyenek. Ha úgy érzni, hogy ezirányú ismeretei fejlesztést igényelnek, vagy vevője előírja a VDA 6.5 „Termékaudit” szerinti tanúsítvány megszerzését, látogasson el képzésünkre! Jelentkezzen most!

37VDA-AIAG Design-FMEA

Az oktatás végére a résztvevők elkészítik egy fókuszelem FMEA-ját. Megismerkednek az alapelvekkel, a legfontosabb módszerekkel és szabályokkal, valamint megértik az FMEA hasznosságát.

38VDA-AIAG Folyamat-FMEA (1 napos)

Az oktatás végére a résztvevők elkészítik egy folyamatelem FMEA-ját. Megismerkednek az alapelvekkel, a legfontosabb módszerekkel és szabályokkal, valamint megértik az FMEA hasznosságát.

39VDA-AIAG Folyamat-FMEA (2 napos)

Az oktatás végére a résztvevők elkészítik egy folyamatelem FMEA-ját. Megismerkednek az alapelvekkel, a legfontosabb módszerekkel és szabályokkal, valamint megértik az FMEA hasznosságát.

40VW és AUDI általános beszállítói követelmények, FORMEL Q KONKRET, AUDI Q-LASTENHEFT és FÄHIGKEIT

Tanfolyamunk célja a speciális Volkswagen – Konszern – és Audi általános minőségügyi követelményekben való tájékozódás elsajátítása. Szeretnénk elérni, hogy minden szállító képes legyen a minőségképesség kialakítására és hatékony fenntartására.

41Fröccsöntőgép-kezelő képzés

A műanyagiparban eltöltött több mint 15 éves tapasztalatunk alapján elmondható, hogy a fröccsöntéssel foglalkozó vállalatok szakemberei túlzottan leterheltek ahhoz, hogy munkatársaik (elsősorban a fröccsöntő gépeken dolgozó gépbeállítók) képzésére tudnának elegendő időt szakítani. A csupán gyakorlattal, tapasztalattal megszerzett tudás pedig, habár a legértékesebb, a legdrágább is a vállalat számára.

Szakértőink segítségével összeállítottunk egy képzési programot, amely teljesen rugalmasan adaptálható a Megbízónk igénye szerint, különböző szintű gyakorlattal és elméleti tudással rendelkező munkatársak számára.

42Műanyagipari és fröccsöntési ismeretek beszállítói minőségbiztosítási munkatársaknak

A tanfolyam célja a műanyagipar fröccsöntési szektorában a beszállítói és minőségbiztosítási munkatársak képzése, továbbképzése. Naprakész ismeretek átadása az alapanyagokról és azok felhasználásáról, valamint a technológia sajátosságairól.

43VDA FFA Használat során meghibásodott alkatrészek elemzése

Az autóipari IATF szabványkövetelményeken túlmenően speciális igényként jelenik meg a Gépjárműiparban a nem megfelelő termékek kezelésével összefüggő folyamatok mélyreható ismerete. Kiemelkedik ezen folyamatok közül azon terület, amely a már utakon lévő járművek meghibásodásaival, azok okainak feltárásával, rizikóinak meghatározásával foglalkozik. Ezen követelményeket, folyamatokat minden minőségbiztosítási szakembernek napra készen ismernie szükséges. Ebben segít ez a tanfolyam, amely által nemcsak az elméleti elvárásokat, hanem azok gyakorlati megvalósításának lehetőségét is megismerik a résztvevők.