Értékfolyam elemzés (VSM)

Aktuális tanfolyamok:

Ha további részletek érdeklik itt jelezheti nekünk

Tanfolyam időpontja Jelentkezési határidő Helyszín Tanfolyam ára (nettó)
2018. október 25. 2018.10.15 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3., Rubin Hotel**** 185 € Csoportos jelentkezés Egyéni jelentkezés
Aktulle Seminare

Hier können Sie weitere Informationen anfordern
Für aktuelle Angebote und verfügbare Rabatte kontaktieren Sie unser Organisationsteam
E-Mail an den Veranstalter

Zur Zeit ist kein Seminar in diesem Thema geplant.

Scheduled Trainings

You can request further details here
For our offers and available discounts contact our training organizers.
E-mail to the Organizers

This training is currently not scheduled.

A tanfolyam rövid leírása: 

A LEAN SCM tanfolyam 2. modulja

A képzés résztvevői gyakorlatba sajátítják el, hogy hogyan működik és teszi átláthatóvá az üzemi folyamatokat az értékáram feltérképezés. A résztvevők megtanulják ábrázolni az anyag és az információ áramlását, mérőszámok elemzését és az üzemi folyamatok fejlesztését a tényállapottól a tervállapotig.

Az értékáram-elemzés azoknak a folyamatoknak az összessége, amelyek során ábrázoljuk a folyamatainkat, távolságukat a tényleges vevői igényektől, majd ez utóbbiaknak és a lean szemléletnek megfelelően tervezzük meg termékeinket, szolgáltatásainkat, működésünket.

A lean bevezetés első lépéseként folyamatainkról részletes, adatokkal és információkkal alátámasztott "térképre" van szükségünk. Az eszköz több lépcsős alkalmazásával ábrázoljuk a jelenlegi helyzetet, valamint hogyan és milyen lean eszközök szükségesek folyamataink fejlesztéséhez (kaizen, projektmunka).

Képzés részletei
Ár: 
185 € + áfa (A tanfolyami díjon felül közvetített szolgáltatásként kiszámlázásra kerülnek a tantermi oktatások napjain a szünetekben biztosított frissítők valamint az ebéd költségei 22 € + áfa napi egységáron.)
Oktatási modulok: 

Jelen állapot térkép

A Jelen állapot térkép elkészítésének fő célja egy vállalati folyamat (termelési, logisztikai vagy adminisztratív) valós átfutási idejének meghatározása, az értékteremtő, illetve nem értékteremtő tevékenységek arányának felmérése, a veszteségforrások és tartalékok kimutatása. A térkép elkészítése során vizsgáljuk továbbá az adott folyamat egyes műveletei között várakozó készleteket (WIP), az információáramlást, manuális- és gépi ciklusidőket, átállási időket.

Ideális állapot térkép

Az Ideális állapot térkép egy határoktól, kötöttségektől, veszteségforrásoktól mentes tökéletes állapotot, folyamatot tartalmaz. Meghatározása során valóban szabadjára engedhetjük fantáziánkat és elképzeljük, mi történhetne, ha rendelkezésünkre állna minden erőforrás és lehetőség, amire csak szükségünk lehet. (Nem minden esetben készül el)

Jövő állapot térkép

A Jövő állapot térkép időben a Jelen állapot  illetve az Ideális állapot térképek között helyezkedik el, mégis ezt a térképet készítjük el utoljára. A folyamatunk ténylegesen tervezett, jövőbeli állapotát tartalmazza, amelyben kevesebb a veszteségforrás, alacsonyabbak a készletek és gyorsabb az átfutási idő. Alapja a jelen állapot térkép, és többnyire fél- egy évre előretekintve készítjük el.

Értékfolyam feltérképezése

  • Az érték és veszteség kapcsolata, arányuk a klasszikus folyamatokban

  • A PQ/PR mátrix bemutatása, gyakorlati alkalmazása

  • Az értékáram térképezés céljai

  • Ütemidők és jelentéseik

  • A jelképrendszer kidolgozása egy esettanulmány segítségével

  • Az értékáram felvételének folyamata

  • Értékáram térkép elemzése, tényállapot kidolgozása egy konkrét példával a gyakorlatban

  • Fejlesztő intézkedések levezetése

  • Jövőbeli értékáram terv kidolgozása

Esettanulmány feldolgozása

Időtartam: 
1 nap
További információ: