A fokozódó piaci versenyben egyre inkább döntő fontosságúvá válik a stratégiai jelentőségű értékteremtő kulcsfolyamatok kialakításának képessége. A lean eszköztára több megoldást és lehetőséget biztosít azon vállalatok számára, akik elkötelezték magukat a hatékonyság mellett és azok számára is, akik csak most ismerkednek a lean menedzsmentben rejlő lehetőségekkel.

Ki ne tenné ezt? Minden mikró-, kis-, közép-, és nagyvállalat számára fontos, hogy az értékteremtő folyamataik jól működjenek és ne tartalmazzanak pazarlásokat, ezzel felesleges költségeket generálva vállalatuknak. A lean eszköztár alkalmazásával, a folyamatok folyamatos fejlesztésével azonosíthatók és kiküszöbölhetők a veszteségek. A termelés folyamata a vevői igények alapján optimalizálható.

A képzés segít a lean gondolkodásmód megértésében, betekintést nyújt eszközrendszerébe és azok kapcsolódási pontjaiba. A képzés azonnal alkalmazható tudást és gyakorlatot biztosít, mely iparágtól és munkakörtől független.

 

A tanfolyam célja

Olyan szemlélet kialakítása, amely a vevői igényeket magas minőségi szinten kiszolgáló, ugyanakkor a felesleges erőforrásoktól és tevékenységektől mentes, alacsony költségekkel működő folyamatok kialakítására koncentrál.

 

Célcsoport

Azok a szakemberek, akik cégük folyamatos fejlődéséért felelősek, különös tekintettel az alábbiakra:

 • Termelési dolgozók, csoportvezetők, műszakvezetők, termelési és műszaki vezetők, logisztikusok, folyamatmérnökök.
 • Olyan nemrégiben végzett szakemberek, akik a jövőjüket cégük termelési rendszerének fejlesztésében, ellátási láncok működtetésében képzelik el.
 • Szolgáltatások valamely területén dolgozók, akik szeretnék bővíteni ismereteiket, illetve hatékonyabban kívánják végezni tevékenységüket.
 • Továbbá olyan személyek, akik érintettek a folyamatok optimalizálásában és a hatékonyságnövelésben.

 

A tanfolyam során megszerezhető kompetenciák

 • A résztvevők megismerik a lean filozófia alapismereteit és elveit, valamint a gondolkozásmód lényegét. Megismerik a TPS elemeit és jelentőségüket a rendszeren belül. Gyakorlati példákon, szimulációkon keresztül ismerik és tapasztalják meg a lean alkalmazás előnyeit.
 • Az ismeretek átadása egy játékkal megvalósított szimulációra épül, ahol a résztvevők egy nap alatt élhetik át a tradicionális szervezetből a lean szervezetbe való átmenet, sokkoló és izgalmas élményét. A játék lehetőséget nyújt az egyes lean rendszerekben alkalmazott módszerek jelentőségének megértéséhez és a résztvevők motiválásához a módszerek alkalmazása területén.

 

A képzéshez való bekapcsolódás és részvétel feltételei

 • Középfokú végzettség

 

Képzési tematika

 • A lean kialakulása, előzményei – történeti áttekintés
 • A lean alapelvei
 • A lean veszteségszemlélete
  • Érték, értékhozzáadás
  • Értékteremtő, Nem értékteremtő, Veszteségek besorolása
  • A túlterheltség, a változékonyság és a fő veszteségforrások kapcsolata
  • A 7+1 veszteség (MUDA)

 

Képzés időtartama: 1 nap = 8 OE (OE = oktatási egység, 1 OE = 45’)

 

Teljesítményt értékelő rendszer:

A tanfolyam végén feleletválasztásos elméleti teszt kitöltése.

 

A tanúsítvány kiadásának feltételei:

A képzésen való legalább 90%-os jelenlét, a vizsgakövetelmény eredményes teljesítése és a tanfolyam díjának kiegyenlítése.

 

A képzés díja: 130 € + áfa/fő

Az ár magában foglalja a tanfolyamon való részvételt, a tan- és segédanyagok, valamint a vizsga díját. Az esetlegesen felmerülő utazási és szállásköltségeket nem tartalmazza. (A képzési díjon felül, közvetített szolgáltatásként, kiszámlázásra kerülnek a tantermi oktatások szüneteiben biztosított frissítők, valamint az ebéd költségei 22 €+áfa/fő/nap áron.)

Az árak Euróban értendők, az árfolyam a számla kiállításának napján érvényes MNB Euró deviza középárfolyam alapján kerül meghatározásra.