A tanfolyam rövid leírása

Ismeret és készség szinten elsajátítani az ISO 14001-es szabványnak megfelelő környezetközpontú irányítási rendszer (KIR) megvalósítását, valamint a környezetvédelem jogszabályi előírásaiból adódó feladatok végrehajtását.

 

Időtartam

5 nap

 

Ár

646 € + áfa (A tanfolyami díjon felül közvetített szolgáltatásként kiszámlázásra kerülnek a tantermi oktatások napjain a szünetekben biztosított frissítők, valamint az ebéd költségei 22 € + áfa napi egységáron.)

 

Kiknek ajánljuk

A KIR vezetőségi képviselőinek, munkahelyi vezetőknek, a környezetvédelemmel kapcsolatos külön feladatokkal megbízott munkatársaknak.

 

Oktatási modulok

Az ISO 14001:2015 szabvány célja, felépítése, követelményei

  • A KIR tervezése (Környezeti tényezők azonosítása, értékelése, környezeti politika, környezeti célok, részcélok és programok, jogi és egyéb követelmények)
  • A KIR bevezetése és működtetése (Erőforrások, feladat-, felelősség- és hatáskör, képzés, kommunikáció, dokumentáció, a működés szabályozása, felkészülés és reagálás vészhelyzetekre)
  • A KIR ellenőrzése (Figyelemmel kísérés és mérés, nemmegfelelőség, helyesbítő és megelőző tevékenység, feljegyzések kezelése, belső audit)
  • A KIR vezetőségi átvizsgálása

A KIR audit-programjának irányítása (ISO 19011:2018 alapján)

Tanúsítás (ISO/IEC 17021:2006 alapján), akkreditálás

A vállalati környezetvédelmi jogi rendszer felépítése és elemei

  • A környezetvédelmi jogrend felépülése, alapelvei
  • A környezeti tényezőkre vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatos feladatok
  • Jogszabályfigyelés módozatai

Felügyelőségi szempontok, hatósági kapcsolattartás

 

Előfeltétel

ISO 9001 vagy ISO 14001-es rendszerismeretek – min. 2 éves szakmai gyakorlat, minimum középfok

 

Megjegyzés

Tanfolyam lezárása: nemzetközileg elismert TÜV tanúsítvány a sikerrel vizsgázóknak. Az árak Áfa nélkül, Euro-ban értendőek. Az árfolyam, a számla kiállítás napján érvényes MNB Euro deviza közép árfolyama alapján kerül meghatározásra.