A folyamataink során rengeteg adat és információ keletkezik, amelyek legnagyobb részét nem hasznosítjuk – sem az idő, sem az energia, sem a megfelelő tudás nem áll rendelkezésünkre a feldolgozásukhoz. Nem tudunk azonban minden folyamat mellé matematikusokat és adatelemzéssel foglalkozó szakembereket állítani.

Információ nélkül viszont hogyan lehet megalapozott döntéseket hozni, folyamatokat fejleszteni, problémákat megoldani és megelőzni? A kérdés minden eddiginél fontosabbá válik a válságidőszakban: ami eddig esetleg csupán egy jól hangzó „folyamatos fejlesztési program” volt, az most a vállalat túlélésének kérdését is jelentheti.

Erre az ellentmondásra keresett választ a halszálka-diagramról is jól ismert Ishikawa Kaoru professzor. Olyan „előre gyártott” módszereket gyűjtött össze, amelyek használatához nem kell semmilyen tudományos végzettség, azokat bárki elsajátíthatja, hogy időben rendelkezésére álljanak a folyamatokról és a problémákról a megfelelő minőségű információk. Eszköztárának kialakításában Benkei, a XII. században élt japán harcos szerzetes inspirálta, aki arról volt ismert, hogy egyszerre 7 fegyver is volt nála, amelyek segítségével minden ellenfelét legyőzte. Az oktatásunkon a 7QC módszer 7 fegyverével ismerkedünk meg.

 

10 fejezet, 19 lecke, a kurzus elvégzéséhez szükséges idő összesen 2 óra 58 perc

  • 1 óra 8 perc videó
  • 10 db teszt
  • 2 db letölthető segédanyag
  • 30 perc Online konzultáció
  • Oktató válaszol az általános és kurzushoz kapcsolódó kérdésekre.

Képzés elérési linkje: