A tanfolyam rövid leírása

Az autóiparban és a hozzá kapcsolódó beszállítók között a termékbiztonság és termékfelelősség mindig is kiemelten fontos kérdésnek számított. Ezt bizonyítja számos nemzeti és nemzetközi törvény, és az iparágspecifikus szabályozások és előírások is.

A követelmények nem csak az OEM sajátjai, a VW konszern a Formel Q-ban írja elő alvállalkozóinak az úgynevezett Produktsicherheitsbeauftragter (PSB), vagy magyarul Termékbiztonsági megbízott kinevezését és alkalmazását.

Tanfolyamunk hallgatói erre a szerepkörre készülhetnek fel.

Kiknek ajánljuk

Ajánljuk mindazon autóipari vezetőknek és munkatársaknak, akik Termékbiztonsági megbízottként dolgoznak, vagy kinevezés előtt állnak.

Időtartam

2 nap

Ár

347 € + áfa (A tanfolyami díjon felül közvetített szolgáltatásként kiszámlázásra kerülnek a tantermi oktatások napjain a szünetekben biztosított frissítők, valamint az ebéd költségei 22 € + áfa napi egységáron.)

Oktatási modulok

A PSB kinevezésének célja, hogy célzott szakértelemmel határozza meg, ismerje fel, kerülje, minimalizálja és a folyamatfejlesztésben szabályozza a termékfejlesztésben felmerülő termékfelelősségi kockázatokat.

Ellenőrzésekkor, illetve bármilyen termékfelelősséggel kapcsolatos probléma esetén mindig szükség van egy kompetens kapcsolattartóra a vállalat és a piac, a menedzsment és a vevő között. A PSB képes az alkalmazott előírások és vevőspecifikus követelmények mentén megfelelően koordinálni az eseményeket.

Ehhez a felelősségteljes és változatos feladathoz a PSB-nek átfogó ismeretekkel és megfelelő képzettséggel kell rendelkeznie. Tanfolyamunkon az elméleti tudást gyakorlott oktatóktól, közérthető magyarázatokon és a való életből vett példákon keresztül sajátíthatják el hallgatóink.

A képzés tartalma:

  • A termékbiztonsági megbízott munkakör bevezetésének szükségessége és értelme
  • Egy rendszer kulcselemei a kockázatok irányításához, beleértve az eredmények irányítását is
  • Termékbiztonságmenedzsment és a PSB szerepe, feladatai, felelőssége
  • “Lesson learned”, kockázatelemzés és strukturált intézkedések meghatározása
  • A Volkswagen konszern PSB-vel szemben támasztott követelményrendszere

Előfeltétel

Gyártástechnológiai ismeretek, autóipari minőségirányításban szerzett tapasztalat (lehetőleg reklamációkezelésben), termék és folyamatkockázati ismeretek, a vevői elvárások ismerete.