A tanfolyam rövid leírása

A tanfolyam bemutatja azon követelményeket és alapismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy autóipari beszállító minőségorientáltan tervezze folyamatát.

A tanfolyam célja

A PPAP tanfolyam célja, hogy bemutassa hogyan kell a vevő összes tervezési és gyártási előírását, specifikációs követelményét megérteni és jóváhagyatni. A tanfolyamon részt vevő képes legyen olyan termék előállítására, amely kielégíti ezeket a követelményeket a tényleges termelési folyamatban, az ajánlott termelési intenzitásnál dokumentált formában.

Kiknek ajánljuk

Autóipari beszállítóknak, vezetőknek, minőségügyi megbízottaknak, minőségügyi auditoroknak, mérnököknek, akik munkájuk során az ISO/TS 16949:2009 szabvány szerinti rendszert alkalmazzák és részt vesznek a termék jóváhagyási folyamatban.

Időtartam

1 nap

Ár

185 € + áfa (A tanfolyami díjon felül közvetített szolgáltatásként kiszámlázásra kerülnek a tantermi oktatások napjain a szünetekben biztosított frissítők, valamint az ebéd költségei 22 € + áfa napi egységáron.)

A tanfolyam során megszerezhető kompetenciák

A PPAP alkalmazási területe, definíciója, célja, az alkalmazás szükségessége, PPAP követelmények gyakorlati megvalósíthatósága, elfogadási szintek ismerete, folyamattal kapcsolatos követelmények ismerete, feljegyzések és mesterminták követelményei

A képzéshez való bekapcsolódás és részvétel feltételei

Az MSZ EN ISO 9001:2008 és az ISO/TS 16949:2009 szabvány ismerete.

Oktatási modulok

  • A PPAP követelmények, mint szignifikáns gyártási folyamat, vizsgálatok és dokumentumok
  • PPAP további követelményei, jóváhagyás kritériumai
  • PSW formátum tartalma és kitöltése
  • Bemutatási szintek és a benyújtandó dokumentumok check-listája
  • Az egyes lépések illusztrálására az APQP csoportmunka folytatás