A tanfolyam rövid leírása

A tanfolyam bemutatja azon követelményeket és alapismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy autóipari beszállító minőségorientáltan tervezze folyamatát.

 

Cél

A minőségtervezési folyamat megismerése és megértése. A folyamat során elvégzendő feladatok megismerése és megértése. Az egyes feladatok jelentőségének és szerepének megértése.

 

Kiknek ajánljuk

Elsősorban autóipari beszállító vállalatoknál dolgozó szakembereknek, akik különböző funkciókban és hierarchikus szinteken vezetői vagy egyéb önálló feladatokat látnak el.

Minőségügy, gyártástervezés, termelés területén dolgozó szakembereknek és vezetőknek, belső és független konzulenseknek, leendő auditoroknak.

 

Időtartam

1 nap

 

Ár

168 € + áfa (A tanfolyami díjon felül közvetített szolgáltatásként kiszámlázásra kerülnek a tantermi oktatások napjain a szünetekben biztosított frissítők, valamint az ebéd költségei 22 € + áfa napi egységáron.)

 

Oktatási modulok

  • A tervezés előzetes tennivalói, a munka programjának és hatáskörének meghatározása

Az ismertetésre kerülő koncepciók többek között: a vevő követelményei, benchmarking, megbízhatósági szempontok, minőségi célkitűzések, előzetes anyaglista, folyamatdiagram, speciális termékjellemzők

  • A termék fejlesztésének, tervezésének folyamata

Az ismertetésre kerülő koncepciók többek között: Meghibásodásmód és hatáselemzés termékre (DFMEA), a tervezés szempontjai, kiértékelése; prototípus és az ellenőrzési terve, műszaki rajzok és specifikációk, új eszközök igényének meghatározása

  • A terméket előállító folyamat tervezése

Az ismertetésre kerülő koncepciók többek között: Csomagolási előírások, folyamat diagram, folyamat meghibásodásmód és hatáselemzés (PFMEA); karakterisztika mátrix, ellenőrzési terv, mérőrendszerek kiértékelése, folyamat előzetes teljesítőképesség meghatározás

  • A termék és folyamat tervezési munkák eredményességének kiértékelése
  • Az ellenőrzési terv elkészítésével kapcsolatos ismeretek

Általános áttekintés

A formanyomtatvány ismertetése

Az elkészítés menete